Alibey Ortaokulu

Vizyon: Eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.

Misyon: Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: HER YIL ÇEŞİTLİ OKULLARA FARKLI LİSESLERE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMESİ YAPILMAKTADIR.

Servis Bilgisi: Öğretmen servisi
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022 VERİLERİNE GÖRE 1 FEN LİSESİ 11 ANADOLU LİSESİ 5 MESLEK LİSESİNE YERLEŞTİRME YAPILMIŞTIR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: HER YIL ÇEŞİTLİ OKULLARA FARKLI LİSESLERE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMESİ YAPILMAKTADIR.
Sportif Etkinlikler: BOCCE,MASA TENİSİ,BASKETBOL,VOLEYBOL,FUTBOL ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: KENDİ ROBOTUNU KENDİN YAP PROJESİ TEMİZ OKUL PROJESİ SIFIR ATIK PROJESİ
Kontenjan Bilgileri: SINIFLARIMIZ ORTALAMA 15 İLA 20 KİŞİLİKTİR.

WEB - https://bismilalibeyortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Alibey Mahallesi Alibey Küme evleri no 21 Bismil/DİYARBAKIR

Yerleşim Yeri - Alibey mah. Alibey kümeevleri

Adres - Alibey Mahallesi Alibey Küme evleri no 21 Bismil/DİYARBAKIR

Ulaşım Bismil Silvan Dolmuşları ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık il merkezine 75 km ilçe merkezine 23 km uzaklıktadır.